Interview: Reece toont ons leeftijd is gewoon een nummer in R&B

24 augustus 2015

Voor een kunstenaar van slechts 19 jaar oud, R&B up-and-comer Reece klinkt alsof hij tientallen jaren ervaring, gekwetstheid en emotie in zijn liedjes verwerkt. Reece heeft het afgelopen jaar drie singles uitgebracht, zijn laatste, "Don't Go" via TuneCore, en hij vertoont geen tekenen van vertraging. Gebaseerd in Woodbridge, VA, hebben zijn soulvolle bezuinigingen de aandacht van blogs zoals Pigeons & Planes, KickKickSnare en HillyDilly vergaard.

Als je niet bekend bent, is het tijd om dat te veranderen! Zoek hem op iTunes en Spotify. We kregen de kans om de jonge indie een paar vragen te stellen over zijn invloeden en schrijven - check it out:

Indie R&B heeft de afgelopen jaren een geweldige opleving gemaakt. Wie noem je als een van je sterkste invloeden, zowel in het moderne als in het klassieke tijdperk?

Reece: De meeste van mijn invloeden komen van nieuwere kunstenaars zoals Lana Del Rey, Frank Ocean, Yuna en Adele. Mijn grootste algemene invloed is echter Imogen Heap!

Hoe lang maak je al muziek? Ghost' is een behoorlijk zwaar relatiespoor - hoe is je songwriting de laatste jaren geëvolueerd?

Ik maak al zo'n drie jaar muziek - sinds ik 16 was.
Ik denk dat naarmate ik ouder word en meer ervaring heb in het leven, het direct invloed heeft op mijn songwriting, omdat ik meer te schrijven heb. Ik probeer ook mezelf met mijn schrijven te pushen om uit te breiden buiten mijn comfortzone!

Als Woodbridge, VA-native, ben je een goede manier om uit DC te komen. Voel je je verbonden met de lokale scene daar?

Woodbridge is slechts ongeveer 30 minuten buiten DC, dit hele gebied is op een hoop gegooid als 'de DMV' (DC, Maryland, Virginia). Er zijn veel verschillende muziekscènes in de DMV, maar ik voel me eigenlijk meer verbonden met de muziekscene in Richmond, (technisch gezien geen onderdeel van de DMV), dat is ongeveer anderhalf uur van mij vandaan.

Wat zijn je doelen in het komende jaar als jonge indie-artiest? Hoe ben je van plan om het momentum van je drie recente singles te rijden?

Mijn belangrijkste doel voor het komende jaar is om een project te laten doen, of dat nu een album of een EP is. Ik wil graag blijven groeien en uitbreiden als artiest zoveel mogelijk mensen bereiken met mijn muziek!

Welke rollen hebben diensten als TuneCore gespeeld in je ontwikkeling als kunstenaar?

Met de hulp van TuneCore is mijn muziek verspreid onder vele belangrijke online winkels, wat mij heeft geholpen om nieuwe mensen te bereiken en nieuwe luisteraars aan te trekken! ​

 

Tags: ga niet featuring indie R&B reece tunecore