Interview: Popartiest Luna Aura

17 augustus 2015

21-jarige indie-popartiest Luna Aura is vorig jaar begonnen met het uitbrengen van singles en een debuut-EP via TuneCore, en heeft al een aantal belangrijke stappen in haar muzikale reis gezet. Haar muziek is opgepikt door MTV, VH1, en recentelijk door een weinig bekende keten van coffeeshops genaamd STARBUCKS.

Naast het delen van het podium met onder andere Aloë Blacc, K. Flay, The Ting Tings, Steve Aoki en Avid Dancer, heeft Luna Aura ook het geluk gehad om een BMI Indie Artist Spotlight en de juli-hoes van Entertainer Magazine te mogen landen. Haar laatste EP, Supernovawerd opgehaald voor een exclusieve première op TEEN.com. Deze meid maakt een van de meest aanstekelijke electro-pop die we de hele zomer hebben gehoord, dus we hebben natuurlijk de kans gekregen om te chatten. Lees meer over de invloeden van de Phoenix-native's, songwriting en de plannen voor 2015 na de sprong.

Je begon al op jonge leeftijd te schrijven en te zingen. Vertel ons hoe je wist dat je muziek wilde maken en wat voor aanmoediging je kreeg.

Luna Aura: Ik zing al zo'n beetje mijn hele leven. Er werd constant muziek gespeeld rond het huis, in de auto, in de kerk, en toen mijn oudere broer en ik als kind interesse toonden, waren mijn ouders erg snel om ons te steunen. Ik begon liedjes te schrijven toen ik 10 was, leerde mezelf gitaar spelen toen ik 14 was en begon serieus te spelen in de buurt van mijn geboortestad toen ik 15 was. Natuurlijk beginnen mensen op de middelbare school je te vragen wat je echt met je leven wilt doen. Uitvoerder en muzikant zijn is niet bepaald praktisch, maar op dat moment was dat alles wat ik wist. Ik nam mezelf al op zeer jonge leeftijd serieus als muzikant. Het was mijn identiteit, en ik weet nog steeds niet wie ik zou zijn zonder die identiteit.

Uw muziek is een aanstekelijke mix van pop en elektronica, en zelfs hiphop. Wie zijn enkele van je sterkste invloeden uit elk van de respectievelijke genres?

Aghhhhh. Dat is zo moeilijk te beantwoorden! Ik luister naar zoveel soorten muziek, en mijn ouders hebben op zo'n jonge leeftijd de deur voor me opengezet voor alle verschillende soorten muziek, dus ik trek echt uit elk klein stukje van alles waar ik onbewust naar heb geluisterd als ik mijn muziek schrijf. Maar ik heb mijn favorieten in elk genre. Ik ben opgegroeid met het luisteren naar Toni Braxton, Aaliyah, Sheryl Crow, No Doubt, Norah Jones, Paramore, Katy Perry. Ik heb het gevoel dat ik als jong meisje altijd al aangetrokken werd tot vrouwelijke krachtpatsers, en een deel van mij vecht nog steeds om als het ware deel uit te maken van dat team.

Welke soorten berichtgeving hoop je als jonge vrouwelijke kunstenaar in je teksten over te brengen?

Ik wil nooit meer gezien worden als gewoon een jong, mooi meisje. Het is een beetje grappig om te zeggen als er zoveel mensen op deze wereld zijn die een moord zouden doen om dat te zijn, maar het is niet wie ik ben. Elke keer als ik mijn huis verlaat, vertegenwoordig ik wie ik ben in alles wat ik doe. Hoe ik loop, hoe ik praat, hoe ik me kleed. Mijn hele leven ben ik luidruchtig geweest, en raar, en ik heb me anders gevoeld. Als klein meisje wordt je geleerd om lief te praten, om in het gareel te blijven, om precies het meisje te zijn dat de wereld van je verwacht. Als vrouw wordt je verteld dat je sexy moet zijn, welbespraakt, en idealiter perfect. Dat was ik nooit, en ik weet dat er veel mensen zijn die precies begrijpen wat ik zeg. Ik ben niet meer bang om luidruchtig te zijn, ik ben niet bang om raar te zijn, en ik ben niet bang om anders te zijn, zelfs niet als een volwassen vrouw. Ik heb het gevoel dat er vrouwelijke kunstenaars zijn die geen rolmodel willen zijn, maar ik wel. Ik wil dat mijn jonge fans naar mijn muziek luisteren en het gevoel hebben dat ze in staat zijn om te zijn wie ze willen zijn, en niet wat de wereld zegt dat ze moeten zijn.

Je hebt een geweldige publiciteit gemaakt voor een nieuwere onafhankelijke artiest! Hoe heb je dit momentum gebruikt om je carrière vooruit te helpen en nieuwe fans aan te trekken?

Het is altijd verbazingwekkend om enige vorm van publiciteit te krijgen, vooral met hoe lang ik dit al doe. Het is een groot schouderklopje voor al het harde werk dat mijn team en ik hebben verricht. Wanneer mensen daadwerkelijk een kans nemen op jou en je muziek, kan iedereen het zien en maakt het een verschil. Het brengt meer mensen in deze wereld die we hebben gecreëerd, en ze zijn zeker welkom. Als iemand tweet, mijn muziek deelt, iets over mij te zeggen heeft online, dan stuur ik altijd een bericht terug. Het is zo belangrijk voor mij om contact te maken met mensen op een persoonlijk niveau, ik wil niet dat ze zich ooit alleen maar een fan voelen. Deze mensen steunen elk klein dingetje dat ik doe, ze zijn zo veel belangrijker voor me dan dat.

Wat voor rol heeft TuneCore tot nu toe gespeeld in je muzikale reis?

TuneCore is de reden dat iedereen overal online toegang heeft tot mijn muziek. Als onafhankelijk artiest is dat HOOG. TuneCore geeft mij de mogelijkheid om mijn muziek te delen met de wereld, en dat is eerlijk gezegd onbetaalbaar.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=GXkK0iEx-pg]

Hoe voelt het om te weten dat je muziek in een van de grootste koffiefranchises in de VS wordt gespeeld?

Ik kan eerlijk gezegd niet eens geloven dat het echt gebeurt. Gewoon om te weten dat het landelijk is, is ongelooflijk vernederend. Mensen van plaatsen waar ik nog nooit ben geweest zullen horen wat ik heb gecreëerd. Het is zeker anders dan wat ik gewend ben, en ik ben echt opgewonden om te zien wat er van komt.

Wat zijn enkele van uw doelstellingen voor de rest van 2015? Vertel ons wat meer over je plannen voor de Epic Proportions Tour.

Op dit moment maken we ons op voor mijn EP release party op 29 augustus in Phoenix. Ik ben super gepompt voor deze show specifiek, omdat elk klein detail van de show uit mijn eigen hoofd komt. De verlichting, de kostuums, alles. Het is een geweldige line-up, en we werken zo hard om dit de best mogelijke show te maken.

Wat betreft de Epic Proportions Tour, het wordt mijn eerste officiële tournee. Ik ben zo opgewonden, en zo blij om naast zulke geweldige acts te spelen. Het is een middelbare school en universiteit tour op de top van alles wat het nog beter maakt. We zullen een aantal grote markten bezoeken, en ik kan niet wachten om er gewoon op uit te gaan, nieuwe vrienden te maken en nieuwe ervaringen toe te voegen aan mijn leven.

Tags: featuring indie interview luna aura tunecore