Interview: Trevor Wesley - Over R&B, Ridderlijkheid en Stijl

15 maart 2016

Misschien is het iets over het opgroeien in een constant verbazingwekkend weer, maar de in Zuid-Californië opgegroeide Trevor Wesley kan zo'n beetje iedereen een goede tijd laten zien met zijn muziek. Als moderne R&B/pop crooner heeft Wesley geproduceerd, geschreven en opgetreden naast artiesten als Ne-Yo, Wale, 98 Degrees en Joe Jonas.

Trevor heeft de TuneCore Live goers van Los Angeles al eerder verwend, en we zijn blij dat hij het voor ons vasthoudt tijdens onze Austin Takeover deze week. U kunt hem vangen op onze Indie Artist Forum Day Party op donderdag 17 maart bij de Vulcan Gas Co, en als je minder bekend bent, leer hem dan kennen in onze Q&A hieronder!

Vertel ons hoe je bent begonnen met zingen en optreden. Wie waren je eerste invloeden?

Trevor Wesley: Ik ben al op jonge leeftijd begonnen met zingen en optreden omdat ik het gewoon graag deed. Het was geen idee dat ik bedacht heb, ik heb het gewoon gedaan. Mijn moeder speelde allerlei soorten jazzmuziek zoals Ella fitzgerald en Nat King Cole en mijn vader hield van de rockkant zoals de Beatles en de Rolling Stones. Zingen voor een meisje op school was een realisatie op zich.

Op dezelfde manier, wat heb je de laatste tijd gegraven voor inspiratie of gewoon chillen? (Nieuw of oud!) 

Ik laat me meestal inspireren door iets groters... Het is niets nieuws onder de zon! Ik kon alles horen en er iets uit halen wat ik leuk vind. Ik hou ervan om inspiratie te halen uit allerlei dingen, zelfs niet-muziekgerelateerde, zoals vormen en kleuren. Muziek is alle patronen vormen en kleuren gerangschikt op een manier die je oren kunnen transcriberen.

Ik word echt geïnspireerd door veel van mijn vrienden deze dagen... Mijn jongen Ruslan is een beest op de toetsen... Ik hou van zijn spel. Hij heeft een album uit en komt ook binnenkort uit. Mijn vrienden in New Genesis (band) zijn allemaal super getalenteerd en ik ben altijd geïnspireerd om met hen te horen of te hangen. BJ the Chicago Kid is een nieuwe artiest die ik leuk vind. Mooie stem en rauw geluid.

Van alle genre-resurgences zijn de nieuwe trends in R&B zeer opwindend geweest. Wat zijn je gedachten over waar R&B en soul naartoe gaan in 2016?

Nou, R&B muziek is de ware "baby makin" muziekbaan. Er zijn zoveel manieren om dat aan te pakken, (geen woordspeling bedoeld). Ik maak graag "love making" muziek: muziek die aanvoelt als liefde. Op dit moment voel ik niet al te veel "liefde" op veel van de populaire platen die ik hoor. Ik weet dat er veel artiesten zijn die hard werken aan het maken van R&B muziek in de hoop de liefde terug te brengen.

Uw nieuwste project is getiteld Ridderlijkheid is dood - denk je dat de moderne muziek het goed genoeg doet om de romantiek in het Tondertijdperk realistisch weer te geven?

Deze vraag kan in mijn laatste antwoord passen. Nee, veel moderne muziek is erop gericht om "cool" te zijn dan om een man voor een dame te zijn. Jongens lijken te zingen voor andere jongens (fans). Ik zing voor vrouwen. De vrouwen die lieve kerels niet als vanzelfsprekend beschouwen en de vrouwen die zichzelf waarderen.

Je hebt met enkele vooraanstaande kunstenaars gewerkt aan het productie- en schrijfproces. Wat hebben deze mensen je geleerd dat je kunt solliciteren op je eigen muziekcarrière?

Ik heb het genoegen gehad om met zeer getalenteerde mensen te werken. Ik ben altijd weggeblazen als ik achterover leun en me nederig opstel om de grootsheid in de kamer te leren en te observeren. Soms heb je de behoefte om altijd te willen laten zien wat je met je talent kunt doen als het beste wat je kunt doen een spons is en alles wat er gebeurt op te snuiven.

Je bent een behoorlijk stijlvolle kerel. Hoe belangrijk vind je imago en stijl als het gaat om de muziek die je maakt, maar ook om het optreden in het algemeen? 

Bedankt voor het compliment! We hebben meer dan één gevoel van horen/luisteren. Moet een beroep doen op de andere zintuigen! Visueel is het ook belangrijk om te entertainen. Ik hou ervan me te kleden op een manier die me goed doet voelen en op een manier die me doet voelen zoals ik. Wat je draagt zegt veel over wie je bent.

110815 Trevor_211RT
Aangezien je dit jaar niet de eerste SXSW-trip als artiest bent, hoe wil je er dan het beste van maken?

Nee, ik ben al eens eerder geweest. Ik heb het gevoel dat deze reis een beetje meer officieel zal zijn en ook opgewonden dat het in lijn is met mijn team bij Believe en ze zullen een kans hebben om mij te controleren. Ik zal er het beste van maken door mijn hart uit te zingen en door te zorgen voor de geweldige mensen.

Wat hebben je eerdere ervaringen bij SXSW je geleerd en hoe ben je van plan om dat dit jaar toe te passen op je reis?

Nummer één is altijd plezier hebben. Hoe je je voelt is een weerspiegeling van hoe je de menigte laat voelen. Als ik mijn hart erin leg, en hopelijk zal de menigte daarmee resoneren.

Welk advies heb je voor artiesten die geïnteresseerd zijn in het produceren, schrijven en uitvoeren, maar het misschien moeilijk hebben om hun inspanningen te balanceren en te focussen?

Mijn advies is om te doen wat in je hart ligt en wat je voelt. Doe iets omdat je het leuk vindt en je het wilt, niet omdat je er misschien geld mee verdient. Ik heb niet veel geld verdiend in de tien jaar dat ik in deze industrie zit, maar ik doe het omdat ik het graag doe.

Tags: ridderlijkheid is dood met interview SXSW sxsw 2016 sxsw2016 trevor wesley tunecore vulcan gas co