Interview: Liefkozend Delano houdt het feestje gaande

2 mei 2016

Danny Noriega stelde zichzelf voor aan Amerikaanse kijkers in 2008 toen hij werd geselecteerd om deel te nemen aan Seizoen Zeven van American Idol. In de halve finale bouwde Noriega een virale reputatie op voor zijn brutale houding en verstandhouding met rechter Simon Cowell, en terwijl sommige Idol-deelnemers zelfstandig muziek uitbrengen of tekenen met een label, ging Noriega naar YouTube.

Na het ontvangen van post-Idol steun van televisie persoonlijkheden zoals Rosie O'Donnell en Ellen Degeneres, bouwde Noriega een naam voor zichzelf op het uitvoeren van sketches (en uiteindelijk originele nummers) op YouTube als zichzelf en in drag als Adore Delano. In 2013 - na enkele jaren van optreden/concurrentie in drag - werd Adore uitgenodigd om mee te doen aan Season Six van RuPaul's Drag Race.

Na haar derde plaats in de drag-serie richtte Adore haar aandacht op het uitbrengen van muziek en liet ze haar debuutdansalbum vallen, Til Death Do Us Party...het volgende jaar. We zijn gevleid dat Adore voor TuneCore heeft gekozen om zulke levendige muziek uit te brengen, en ze was zo vriendelijk om een paar snelle vragen voor ons te beantwoorden na het uitbrengen van het vervolgalbum Na het feest dit voorjaar. Kijk maar eens:

Je was een deelnemer aan American Idol op je 18e. Wanneer wist je dat je voorbestemd was om te spelen?
Liefste Delano. Ik wist het toen ik super jong was. Er is geen video van mij als kind waar ik niet mee zing.

Vertel ons wat over het momentum na Idol en hoe je YouTube hebt gebruikt om een publiek op te bouwen.
Ik was op YouTube voor American Idol, maar niemand gaf er iets om. De show was zo'n enorme deal voor mijn carrière. Ik herinner me dat ik niet in staat was om te gaan winkelen zonder herkend te worden voor een paar jaar.

Ik wist dat het niet lang zou duren, dus ik moest de mensen bereiken en een publiek opbouwen, dus ik ging direct terug naar YouTube.

Wat vind je van de evolutie van YouTube als platform voor jonge kunstenaars en persoonlijkheden?
De mogelijkheden zijn zo eindeloos als het gaat om sociale media. Je moet gewoon weten wat je boodschap is.

Hebben jullie ook advies voor jongere artiesten en artiesten die een impact proberen te maken op YouTube?
Wees een individu. Val op. Zelfs als het sommige mensen kwaad maakt.

4PAN1T

Je deed het vrij goed op seizoen zes van RuPaul's Drag Race. Wat voor een impact denk je dat shows zoals deze hebben als het gaat om het helpen van kinderen om zich comfortabeler te voelen met hun seksuele geaardheid?
Ik denk dat het een enorme impact heeft en ik ben zo vereerd dat ik er niet bij ben geweest. Het laat de kinderen zien dat "raar" normaal is en dat het leven een spel is. Kleed je aan en maak plezier.

Wat zijn uw gedachten over de huidige stand van zaken in de dansmuziek in het algemeen?
Ik hou van muziek in het algemeen, dus ik voel helemaal wat er op dit moment aan de hand is. Het lijkt erop dat er op dit moment een chill vibe is en ik vind het geweldig.

Aanbid Delano

Er lijkt zeker een verband te bestaan tussen je debuut, Til Death Do Us Party en je recente release, After Party. Wat voor thema's en emoties ga je in dat laatste?
Ik wilde het jaar na het feest een beetje laten vertellen. Mensen groeien en veranderen en dat is OK.

Breid de Battle Of the Seasons Tour en de rest van uw plannen voor 2016 uit.
De tour is leuk. We kunnen allemaal goed met elkaar opschieten. 2016 is een goed jaar voor mij, ik heb veel projecten die ik graag wil starten.

Tags: adore delano after party amerikaans idool dance muziek danny noriega featuring indie rupauls drag race til death do us party