Hoe verdien je geld met het aanleren van muziek - zelfs met een druk schema

22 september 2016

Dit is een gastblog geschreven door Gfire Mayo. Gfire is een Austin, TX-gebaseerde muziekleraar bij TakeLessons.com, die lessen in gitaar, zang, piano en meer aanbiedt aan studenten van alle leeftijden. Ze geeft al meer dan 17 jaar fulltime les en treedt op als muziekleraar. ]

Ik zing, schrijf liedjes, speel piano en gitaar en neem muziek op sinds ik drie jaar oud was. Een singer/songwriter zijn is mijn levenswerk, maar het kan nuttig zijn om extra inkomstenstromen te hebben om ervoor te zorgen dat de rekeningen betaald worden! Voor veel professionele muzikanten is het lesgeven in muziek een ideale bijbaan om te hebben terwijl je toch je creatieve doelen nastreeft.

Op zijn minst moet je in staat zijn om een startpositie te krijgen voor 20 dollar per uur of meer bij een lokale muziekstudio. Als je privélessen geeft, kun je je eigen tarieven bepalen. Met genoeg ervaring kunt u $40-$70 per uur of meer afdwingen, afhankelijk van de norm in uw huidige markt.

Naast het verdienen van geld, kan het onderwijs ook je fanbase uitbreiden! Veel van mijn studenten en hun families komen naar mijn shows. En ze zullen je advies nog meer respecteren als je ze laat zien dat jij ook moet oefenen, net als zij.

Maar het beste deel? Door het geven van privé-muzieklessen kun je je eigen agenda opstellen. Maar het is een evenwichtsoefening die je onder de knie moet krijgen.

Hier zijn enkele tips die mij hebben geholpen een evenwicht te vinden tussen een druk prestatieschema en lesgeven aan de zijkant:

#1. Lijn jezelf uit met een gerenommeerde dienst om je te helpen jezelf op de markt te brengen. 

Ik werk met TakeLessons.com. Zij verzorgen de marketing kant van mijn bedrijf, om me te helpen bij het vinden van nieuwe zang-, piano-, gitaar- en songwriting-studenten. Ik houd mijn beschikbaarheid op peil zodat ze weten wanneer ik wel en niet les kan geven aan muziekstudenten. Ik kan ook van tevoren regelen dat ik geen studenten heb als ik de stad uit ga.

Met dit soort muziekdiensten kunt u ook online lessen aanbieden, wat ik aanbeveel. Zo kunt u uw rooster uitbreiden tot buiten uw woonplaats. Ik heb gewerkt met studenten in Washington, Californië, Colorado, Maine, Florida, Ohio, Maryland en Iowa, en heb zelfs les gegeven aan mensen in Zwitserland en Nieuw-Zeeland! Je hebt misschien vaardigheden te bieden als leraar die je studenten niet ter plaatse kunnen krijgen.

Er zijn ook lokale muziekscholen en after-hours programma's op scholen en universiteiten waar je lessen kunt geven. U kunt soms vinden studenten door het plaatsen van op Craigslist of op uw lokale buurt online bulletin board, zoals Nextdoor. Moedig gelukkige klanten aan om reviews te plaatsen op Yelp, aangezien mensen die site gebruiken om hen te helpen bij het maken van aankoopbeslissingen.

#2. Zorg ervoor dat u uw eigen oefentijd en touringstijd vanaf het begin inroostert. 

Ik vind het leuk om minstens een uurtje te zingen en piano te spelen voordat ik ga lesgeven, dus ik rooster de studenten in van 12 tot 21 uur. Meestal heb ik overdag pauzes voor de lunch en het diner en wat verder oefenen.

Als ik optredens heb buiten de stad, vraag ik mijn studenten of ze een make-up les willen hebben voor of na afloop als hun lessen vallen tijdens mijn tourdata. Vergeet niet dat je super georganiseerd moet blijven! Schrijf al je optredens en lessen op zodat je niets vergeet, en hou alles up-to-date.

#3. Zorg er ook voor dat u één of twee dagen volledig vrij bent van het lesgeven, oefenen en presteren. 

Je creatieve zelf en je fysieke zelf zullen het veel beter doen als je in wat mindere tijden plant. Ik noem het "the lazy girl's way to practice" - terwijl je naar een film kijkt of aan het sporten bent of wat je maar wilt doen in je vrije tijd, werkt je onderbewustzijn aan al je muzikale vaardigheden!

#4. Bied prestatiemogelijkheden om meer te verdienen.

Ik geef een lente- en herfstconcert in mijn atelier, en met Kerstmis gaan we naar een plaatselijk verpleeghuis en treden we op voor de bewoners. Ik reken $15 per student voor mijn uitgaven en ik verdien meestal minstens $100 voor mezelf. Het is een win-win voor zowel mij als mijn studenten, die leren hoe ze zich moeten voorbereiden op een optreden.

En trouwens, het is net zo belangrijk voor de volwassen studenten om te presteren, als ze dat kunnen, als het voor de kinderen is. Optreden is een waardevolle muzikale vaardigheid voor alle leerlingen om te leren!

#5. Denk er ook aan om les te geven als een investering in je eigen vaardigheden.

Misschien vindt u, net als ik, dat het muziekonderwijs niet alleen uw leerlingen helpt, maar ook uw eigen muziekpraktijk. Zo zou je bijvoorbeeld kunnen eindigen met het beschrijven van manieren van oefenen die nog creatiever en de moeite waard zijn dan je eerder hebt gebruikt! Als je probeert te beslissen of het de moeite waard is om de extra tijd om les te geven aan de kant, beschouw het dan als een investering in je eigen vaardigheden.

Het lesgeven in muziek is voor mij een geweldige manier geweest om inkomen te verdienen terwijl ik nog steeds optreed en deed waar ik van hield. Ook jij hebt waarschijnlijk veel te bieden aan aspirant-muzikanten! Houd deze tips in gedachten en je kunt een succesvolle studio bouwen en een verschil maken in het leven van veel studenten.


Leer meer over hoe TakeLessons u kunnen helpen bij het bouwen van uw onderwijsstudio, en maak uw profiel direct aan!

Tags: met gfire mayo indie lessen muziekinkomsten muziekopbrengsten muziekonderwijs takelessons muziekonderwijs