Het creëren van een gemeenschap binnen uw ventilatorbasis

6 juni 2019

Dit artikel is geschreven door Angela Mastrogiacomo.

In 2014 was er voor elke donderdag om 6 uur 's ochtends iets wat de moeite waard was om mijn wekker te zetten. Er zat een doel achter dat extra kleine veer in mijn opstapje, de manier waarop ik glimlachte toen ik me klaarmaakte en rond 7:30 uur de deur uitliep.

Ik woonde in San Francisco in die tijd en in de beginperiode van mijn bedrijf - alles voelde nieuw, en fris, en opwindend, en... angstaanjagend eenzaam. Totdat ik mijn donderdagritueel vond.

Dat ritueel was een groep muzikanten en professionals uit de sector, Balanced Breakfast genaamd, die elke donderdag om 8 uur 's ochtends samenkwamen om onze strijd te delen, onze overwinningen te vieren en te praten over de sector en onze plaats daarin. Soms waren we een groep van 15, andere keren een groep van 50. Maar altijd waren we elkaars grootste steunpunt.

Gedurende die twee uur per week had ik het gevoel dat ik omringd was door mijn beste vrienden, de mensen die mij en mijn bedrijf beter kenden en begrepen dan wie dan ook en ik leefde ervoor. Ik werd er vroeg voor wakker, ik kwam er elke week voor opdagen, en toen ik zeven maanden later terug naar Boston verhuisde, hielp ik nieuwe hoofdstukken te beginnen aan de oostkust en het zuiden, wat het begin was van het nemen van een ontbijt naar meer dan 30 internationale steden. Ik vloog uit om te spreken op de eerste BB conferentie in San Francisco vorig jaar, en ik ga nog steeds naar vergaderingen op elk moment dat ik door een stad die een hoofdstuk heeft, en (zoals je kunt zien) Ik vertel mensen over het elke kans die ik krijg.

Dat is de kracht van de gemeenschap.

Dat is wat het betekent om een aanhang te creëren van mensen die zoveel geloven in wat je doet, dat ze zo betrokken mogelijk willen zijn bij elke beurt, zelfs als ze er fysiek niet bij kunnen zijn.

Dus toen ik besloot een artikel te schrijven over het creëren van een community binnen een bestaande fanbase, wist ik dat ik met dit verhaal moest beginnen. Want wat ik wil dat je weet is dit: er is een mooie kracht om mensen te kunnen bereiken in het hart van wat ze geloven en om verbinding te maken en dat je het kunt doen op een ware en krachtige manier.

Dat is wat ik wil dat u zich herinnert in deze tips, dit gaat niet over het hebben van de meeste fans of de meeste volgelingen. Dit is geen getallenspel. Dit gaat over het opbouwen van een beweging van mensen die geloven wat jij gelooft. Doe dat, en je kunt de wereld veranderen.

Creëer een ruimte voor je fans

Dit kan persoonlijk, online, of beide, maar het is cruciaal dat je een ruimte hebt waar je fans volledig zichzelf kunnen zijn, en waar ze direct kunnen interageren met andere superfans. Uw shows kan een plaats om dit te doen, maar ze moeten niet de enige plaats.

Online, beschouw een Facebook groep als de gemakkelijkste optie. Ik maak deel uit van een privégroep voor superfans van een van mijn favoriete bands en ik moet je zeggen, het is een van de beste plekken om rond te hangen, vooral tijdens een tournee of albumcyclus, want het is gewoon tonnen grappen en verwijzingen die geen van mijn vrienden zou krijgen, maar deze mensen krijgen het en het is omdat we houden van dezelfde band, we klampen ons vast aan dezelfde teksten, we krijgen dezelfde dingen en dat brengt ons dichter bij de band, omdat we het gevoel hebben dat we opgenomen en begrepen worden.

Creëren van gemeenschappelijkheid

Bij onze Balanced Breakfast bijeenkomsten hadden we een vrij duidelijk gemeenschappelijk belang: onze carrières in de muziekindustrie. Toch begonnen we elke bijeenkomst met verschillende ijsbrekervragen die niets met muziek te maken hadden, maar lieten we ons van onze speelse kant zien. Het diende als een slimme manier om onze waakzaamheid te laten verslappen, elkaar te leren kennen en los te komen. Het blijkt dat dit ook enkele van de belangrijkste ingrediënten zijn om mensen het gevoel te geven dat ze erbij horen, zodat ze zich kunnen vermaken.

Binnen je fanbase hebben jij en je fans al heel wat gemeen - je hoeft alleen maar uit te zoeken wat het is, en het dan te introduceren via manieren die je fans op hun gemak stellen. Een groot deel hiervan komt neer op je branding. Dit zal een belangrijk onderdeel zijn van het vinden en vervolgens voeden van je fanbase, dus neem de tijd om te weten te komen waar je mee bezig bent, en hoe je dat kunt bijschaven. Wat je ook doet, verwacht niet dat de muziek is wat je bindt, want dat zal niet gebeuren.

Wat superfans zal creëren en houden is iets dat dieper gaat en in hun eigen overtuigingen en de manier waarop ze de wereld zien. Probeer het te beperken tot slechts één of twee belangrijke overtuigingen en maak dan alles wat je doet - je promo-foto's, je liveshows, de manier waarop je interviews afneemt - al deze dingen zouden dezelfde consistente boodschap en gevoel moeten hebben.

Toon hen waardering

Met Balanced Breakfast hebben we op allerlei manieren waardering getoond voor anderen. We gingen naar elkaars shows, we deelden elkaars nieuwe muziek, we spraken over de gemeenschap met onze vrienden en we kwamen voor elkaar opdagen. Als je van een fanbase een echte community wilt maken, moet je ervoor zorgen dat je fans weten dat je er voor hen bent, maar ook dat ze voor elkaar komen opdagen.

Als je niet weet wat ik bedoel, kijk dan naar de gesloten Facebookgroep van je favoriete band en kijk hoe de fans met elkaar omgaan. Kijk naar de manier waarop ze grappen maken, of spring op iemands post en vraag om trieste song recs omdat hun partner net hun hart heeft gebroken. In echte gemeenschappen hoeft niemand te bedelen om aandacht of erkenning, ze moeten gewoon komen opdagen en vragen - zorg ervoor dat dat ook voor jouw gemeenschap geldt door een open, uitnodigende ruimte te creëren voor fans om dat te doen, en dan die discussie en deelname aan te moedigen.

Wees er dan zeker van dat je degenen die de leiding nemen, beloont. Maak ze moderatoren van de online groep. Vraag hen om je merchandise tafel te leiden. Maak een straatteam en vraag hen om de leiding te nemen over de afdeling van hun stad. Laat ze zien dat je ze waardeert, en zie ze opbloeien.


Angela Mastrogiacomo is de oprichter en CEO van Muddy Paw PRwaar haar kunstenaars plaatsing hebben gezien op Alternative Press, Substream, New Noise, en meer. Ze is ook de eigenaar van een muziekblog Besmettelijk tijdschrift.

Tags: gemeenschap fanbase met