Voel je je overrompeld als kunstenaar? Stel jezelf deze 3 vragen

23 juli 2019

Dit artikel is geschreven door Angela Mastrogiacomo.

Als muzikant of ondernemer heb je toch niet bepaald een gids bij je, of wel? De waarheid is dat ik een groot deel van mijn eerste jaren heb besteed aan het opbouwen van mijn bedrijf en dat ik wou dat iemand me gewoon zou vertellen hoe dit alles eruit zou moeten zien. Proberen om alles zelf uit te zoeken was vermoeiend, en niet zo productief.

Laten we een paar jaar terugspoelen. Daar was ik, uitgeput en uitgebrand van het proberen om het allemaal te doen, terwijl ik eigenlijk niet veel deed. Ik bewoog de naald, maar het was zo langzaam dat het moeilijk was om enige vorm van vooruitgang te voelen of enige energie te vinden om de dingen te doen waar ik van hield. Je weet wel, de dingen die me op dit pad hebben gebracht in de eerste plaats, evenals de motivatie om te leren wat ik nodig had om vooruit te komen. Misschien ben je er wel geweest? Misschien voel je je nu zelfs zo.

Ik herinner me dat gevoel maar al te goed. Het is slopend. Maar dat hoeft niet, en ik wil het ook niet voor jou. Als ik terug kon gaan naar de beginfase van mijn carrière waar ik net begon en probeerde uit te vinden waar ik me moest concentreren, dan zou ik me dat afvragen:

1. Waar is je hart gebleven?

Vergeet nooit waarom je dit bent begonnen. 

Het zal gemakkelijk zijn als je carrière groeit en als de dingen steeds hectischer worden om in de dag te worden gezogen en te vergeten waarom je deze onderneming in de eerste plaats bent begonnen. Maar je moet je daaraan vasthouden en je moet er zeker van zijn dat je er altijd tijd voor vrijmaakt. Geloof me, ik ben er meer dan eens geweest - als je je zo laat opzuigen in wat je voelt alsof je moet doen om te slagen, dat je vergeet te doen wat je hier in de eerste plaats bracht, zul je uitgebrand raken, je focus verliezen, en stoppen met het hebben van plezier.

Een groot deel van het proces is de reis zelf, dus als je kunt leren om de dingen waar je van houdt in die reis op te nemen en er een integraal onderdeel van je focus van te maken, zal niet alleen je kans op succes toenemen, maar je zult eerlijk gezegd ook gewoon een beter leven leiden.

2. Wat is het nummer 1 ding dat je nu kunt doen om de naald te verplaatsen?

Je voelt je misschien een beetje overweldigd met waar je je aandacht op moet richten.

Is het de bouw van uw Instagram-aanhangers? Speelt het zoveel mogelijk shows? Misschien is het aan het toeren; of misschien wordt er een nieuw album opgenomen en uitgebracht; of misschien gaat het om het opnieuw maken van je promo-foto's of het herontwerpen van je merch. Zie je wat ik bedoel?

En het is waar, al deze dingen zijn misschien wel belangrijk, maar slechts één ervan zal je nu echt vooruithelpen in je carrière.

Wat bedoel ik daarmee? Simpel gezegd, er is waarschijnlijk één ding waar je je nu op kunt richten dat je dichter bij je doelen brengt. Hier is een voorbeeld.

Zeg dat je wilt: neem een nieuw album op, start een mailinglijst en ga op tournee. Ze voelen zich allemaal even dringend, maar er is er maar één die de basis gaat leggen voor de rest van je mailinglijst. Je mailinglijst zal de nummer één manier zijn om voor je meest trouwe, geïnteresseerde fans te staan en een aanhang op te bouwen zodat je, wanneer je dat nieuwe album uitbrengt of op die tournee gaat, een basis hebt die reikhalzend uitkijkt naar je volgende stap.

Probeer je focus te beperken tot maximaal twee of drie dingen en vraag je van daaruit af welke je samen met de anderen voor succes zorgt. Het is een eenvoudige maar krachtige zet die je zal helpen om prioriteiten te stellen.

3. Hoe wil je dat het er dit jaar uitziet?

Aangezien het afgelopen jaar is afgelopen, heb ik veel nagedacht over hoe ik mijn volgende jaar er uit wilde laten zien. Wat ik wilde voelen, wat ik hoopte te bereiken en waar ik op hoopte terug te kijken als ik mijn reflectie voor dit jaar heb gedaan. Ik had veel verschillende wegen die ik bewandelde en om eerlijk te zijn, wist ik niet precies wat ik wilde dat mijn focus zou zijn. Dus besloot ik dat dit jaar mijn focus op een productiever volgend jaar zou worden. 

Ik heb mijn interesses beperkt tot drie hoofdbelangen en een plan van aanpak opgesteld om elk van de drie ideeën in de loop van dit jaar te testen. Op die manier gaf ik elk van de drie ideeën een kans en zag ik wat voor mij werkte, waar ik in leefde, waar ik mee worstelde en waar ik me echt op wilde richten voor volgend jaar.

Dit heeft ongelooflijk goed gewerkt om drie redenen. De eerste is dat ik mezelf niet dwong tot iets waar ik niet klaar voor was, ik nam kleine stappen die me in staat stelden om verschillende gebieden te verkennen en te zien wat het beste werkte voor mij persoonlijk. Ten tweede dwong het me tot actie. Ik denk dat we vaak zo vast komen te zitten in het onderzoeken van dingen dat we nooit echt uit die fase komen en de dingen gewoon in actie zetten. En ten derde had het een deadline. Ik gaf mezelf niet eindeloos de tijd om dingen uit te zoeken, ik gaf mezelf een doelstelling en een deadline en ging vervolgens aan de slag om het in gebruik te nemen.

Dit heeft mij in staat gesteld om de basis te leggen voor het jaar, en het leven, dat ik echt wens. Probeer te onthouden dat, hoewel het verleidelijk kan lijken om gewoon te proberen om van de ene reusachtige taak naar de andere te springen, er kracht zit in het stappen, en in het nemen van je tijd om dingen goed te doen, in plaats van alleen maar te proberen om door te haasten. Je krijgt zoveel meer gedaan als je gewoon de tijd neemt, je focus vernauwt en in stappen werkt.


Angela Mastrogiacomo is de oprichter en CEO van Muddy Paw PRwaar haar kunstenaars plaatsing hebben gezien op Alternative Press, Substream, New Noise, en meer. Ze is ook de eigenaar van een muziekblog Besmettelijk tijdschrift.

Tags: featuring organiseren tijdbeheer