3 Redenen Je kijkt terug op 2019 als een "Jaar van Groei".

12 december 2019

Dit artikel is geschreven door Angela Mastrogiacomo.

Elk jaar rond deze tijd pak ik mijn favoriete merk thee (crème caramel rooibos, als je het je afvraagt), een kleine snack, en ik gezellig in mijn PJ's, met mijn gloednieuwe 2020 planner en mijn favoriete pen, en ik knusse in mijn bank voor een tijd van diepe reflectie, planning, en dromen voor het nieuwe jaar.

Het is een van mijn absolute favorieten.

De mogelijkheid om met ongefilterde en volkomen objectieve ogen terug te kijken op het afgelopen jaar, kan zo'n vredige ervaring zijn. Om het allemaal zonder oordeel te bekijken en in plaats van mezelf in elkaar te slaan over wat ik niet heb bereikt, zeg ik gewoon: "Weet je wat, we zijn hier. Het is wat het is. Hoe ben ik hier gekomen?", en neem het allemaal mee (inclusief de goede dingen, die we zo vaak vergeten in het reflecteren!) - het is gewoon een van de beste ervaringen.

Ik denk dat dit een van de beste manieren kan zijn om vooruit te komen en het beste uit mijn carrière te halen in het komende jaar, en ik geloof hetzelfde voor iedereen die dit leest. De ervaring werkt ongeacht wie je bent en waar je bent in je carrière - het gaat gewoon om reflectie, en de manier waarop je het doet.

Hier is hoe ik het doe, en hoe het mijn perspectief en productiviteit volledig heeft veranderd. Ik herinner mezelf eraan...

1. Vorig jaar was nog maar het begin

Waar je ook bent in je carrière, het is belangrijk om te weten dat het afgelopen jaar nog maar het begin was. Zelfs als je hier al 10 jaar mee bezig bent, is dit nog maar het begin.

Wat je ook hebt meegemaakt - angst, vreugde, opwinding, vrees - het maakt allemaal deel uit van dit levenslange verhaal dat je leeft, en dit, mijn vriend, is waar het begint, niet waar het eindigt.

Ik bedoel hiermee: we hebben allemaal doelen en dromen en zelden bereiken we ze allemaal precies op het moment dat we ze willen bereiken. Het is gewoon wat er gebeurt - we raken opgewonden, we maken grote plannen, we denken niet na over de realiteiten en de tijdslijnen die we eraan verbinden, en dan is het ineens het einde van nog een jaar en we slaan onszelf in elkaar. Maar het hoeft niet zo te zijn. Het hoeft niet zo te zijn.

Misschien heb je dit jaar niet al je doelen bereikt, wat niet betekent dat je een mislukking bent of dat je net zo goed kunt opgeven. Het betekent alleen dat de tijdlijn een beetje uit de hand liep, en in plaats van dat dit het einde van dat avontuur is, is het gewoon het begin. Het betekent dat je de kans hebt om alles weer op te pakken en er weer mee aan de slag te gaan met al het perspectief en de wijsheid en ervaring die je niet had toen je het de vorige keer probeerde.

Het is nog maar het begin mijn vriend. Er valt nog veel te ontdekken.

2. 2. Volgend jaar is alles wat je wilt dat het is

Ik bedoel, het volgende jaar van je leven kan absoluut alles zijn wat je wilt. En als je je hoofd schudt en denkt: "Angela, je bent gek. Ik heb huur te betalen. Boodschappen te kopen. Zoete lekkernijen om te consumeren. Ik kan niet zomaar mijn verantwoordelijkheid nemen om mijn dromen na te jagen!" Ik zou zeggen, "Ik ben het met je eens. Je hebt gelijk. Maar dit jaar kan nog steeds alles zijn wat je wilt."

En hier is waarom: het nastreven van je dromen betekent niet dat je je verantwoordelijkheden moet opgeven, het betekent dat je je tijd beter moet beheren en dat je moet leren om prioriteiten te stellen. Het betekent kristalhelder worden over wat je wilt en een plan maken (en dan dat plan volgen) om er achteraan te gaan. Je moet actie ondernemen achter de dingen die je wilt, ze gebeuren niet alleen omdat je ze wilt, maar, die actie wordt gedreven door onze diepste verlangens.

En ik moet je zeggen, zonder te klinken alsof ik mijn verstand heb verloren, ik geloof echt dat we aantrekken waar we klaar voor zijn. Ik bedoel dat niet eens op een mystieke, magische manier; ik bedoel letterlijk dat als we niet klaar zijn voor de dingen, we ze vermijden. We maken de plannen niet. We nemen de telefoon niet op. We spelen de show niet. We gaan niet naar het netwerkevenement.

Als we klaar zijn, gaan we er achteraan. We blijven tot middernacht op, we worden om 5 uur 's morgens wakker, we doen datgene wat ons bang maakt.

Als je niet in die fase bent, is dat oké. Echt waar. We gaan allemaal door verschillende fases en elke fase is (denk ik) totaal noodzakelijk voor het proces. Dus als je nog steeds een beetje nerveus bent, nog steeds niet helemaal klaar om dingen te achtervolgen met zo'n vuur, is het OK. Maar weet gewoon dat wat je volgend jaar ook wilt zijn, het zal zijn. Als je wilt dat het vol met nieuwe avonturen en kansen zit, dan weet ik dat je dat zal laten gebeuren. Als je wilt dat het langzaam en stabiel is en vol met leren en duidelijker worden op je pad, weet ik dat het dat zal zijn.

3. Je hebt een aantal mooie koele dingen gedaan...

Weet je, als het erop aankomt, heb je dit jaar echt wel wat leuke dingen gedaan. We hebben de neiging om onszelf ongelooflijk hard op de borst te kloppen, alleen de dingen te onthouden waarvan we denken dat we het niet goed of helemaal niet hebben gedaan. Daarbij vergeten we elk goed ding dat we hebben gedaan, elk mooi woord dat iemand over ons heeft gezegd en elke persoon die ons onderweg heeft gesteund.

Het is een vreselijke gewoonte waar we allemaal schuldig aan zijn.

Maar het is tijd om dat te breken.

Je hebt veel coole dingen gedaan dit jaar en ik durf te wedden dat als je een seconde de tijd neemt om na te denken, of zelfs een vriend te vragen wat hij of zij zich herinnert als het hoogtepunt van je jaar, je dat ook gaat onthouden.

Vooruitgaan naar een productief, welvarend 2020 is niet alleen leren van wat niet werkte in 2019, maar ook leren, erkennen en oprecht waarderen wat wel werkte. Je moet jezelf toestaan om gelukkig te zijn en echt te genieten van alles wat je doet als je echt wilt bloeien.

Gelukkig (bijna) 2020, en vergeet niet, dit jaar - het wordt precies wat je wilt.

We zijn net begonnen! Als je op zoek bent naar meer tips voor het vergroten van de betrokkenheid van fans, kom dan naar mijn gratis Masterclass. Hoe krijg je de volgende 1.000 fans. 3 eenvoudige stappen die leiden tot een grotere betrokkenheid, uitverkochte shows en levensveranderende mogelijkheden'..


Angela Mastrogiacomo is de oprichter en CEO van Muddy Paw PRwaar haar kunstenaars plaatsing hebben gezien op Alternative Press, Noisey, Substream, en meer, evenals de mede-oprichter van Muzieklancering Co.

Tags: 2020 met planning reflectie