Moet u investeren in 'Smoke & Mirror'-apparatuur voor uw thuisstudio?

16 april 2020

Dit artikel is geschreven door Gary Gray.

Er is een categorie spullen voor de eigenaar van de thuisstudio die ik "Smoke & Mirror Gear" noem.

Wat ik bedoel met "Smoke & Mirror Gear" is apparatuur die duur kan zijn voor de thuisstudio eigenaar en indrukwekkend voor de gemiddelde potentiële klant. Dure apparatuur kan prijzen omvatten die oplopen tot 12.000 dollar voor een buizenmicrofoon, of tot 100.000 dollar voor een mengtafel die in een thuisstudio past.

In de traditionele zin impliceert de term "Smoke & Mirrors" iets dat een illusie is, iets dat veel waardevoller lijkt dan het in werkelijkheid is.

Zoals u zult ontdekken, betekent de term "Smoke & Mirrors" in dit artikel specifiek "elke uitrusting of elk element in een studio die door een potentiële klant (terecht of ten onrechte) wordt waargenomen om professionaliteit en competentie te communiceren". U zult zien hoe het maken van een beslissing om "Smoke & Mirror Gear" te kopen een goede beslissing voor u is of niet, en hoe de beslissing van "Go" of "No" een fijne lijn trekt tussen wat nodig is, en wat gewenst is - door zowel de eigenaar van de thuisstudio als de potentiële klant.

In dit artikel trekt de term "Smoke & Mirror Gear" ook een dunne lijn (of een minder dunne lijn) tussen wat eerlijk is en wat een rip-off is - tussen de fabrikant of verkoper en de eigenaar van de studio thuis. Lees verder en je ziet precies wat ik bedoel...

Case in Punt: Ik keek deze week naar een video op YouTube over Reasons To Have A Real Mixing Board in Your Home Studio. Wat me veel interessanter leek dan de video zelf, was de topscore onder de video:

"Vertel het niet aan mijn klanten, maar 90% van de reden dat ik mijn 64-kanaals digitale console in de studio hou, is om meer te kunnen vragen. Serieus. Ik krijg ongeveer het dubbele van wat ik vroeger oplaadde toen ik nog maar een muis en een interface had, en ik gebruik in principe maar een enkel stereokanaal. Een grote console in mijn Home Studio is geld op de bank."

Er zijn drie scholen die nadenken over de "Smoke & Mirrors"-benadering van het runnen van een Home Studio (of eender welke studio).

  1. "Ik kan me geen dure spullen veroorloven, en dat vind ik prima, want ik kan met mijn goedkope spullen en zonder een extra cent uit te geven precies dezelfde kwaliteitsopnames voor mijzelf en/of mijn klanten laten maken." (De minder ervaren versie van nummer 1 is, "Ik kan me geen dure spullen veroorloven, maar ik ben er wel voor aan het sparen. En totdat ik het krijg, denk ik dat al mijn opnames en mixen waardeloos zijn.")
  2. "90% van de reden dat ik dure en indrukwekkende spullen heb gekocht, is dat meer veeleisende klanten met geld besluiten om gebruik te maken van mijn diensten. Ik krijg ongeveer het dubbele van wat ik vroeger aanrekende toen ik net een muis en een interface had. Het hebben van dure en indrukwekkende spullen in mijn Home Studio is geld op de bank." (Vergelijkbaar met de videocommentaar hierboven)
  3. "Ik kies voor een hybride aanpak (inclusief elementen van 1 en 2 hierboven), samen met onderzoek naar de nieuwste technologie voor een betere dienstverlening aan mijn eigen projecten en/of projecten van klanten".

Ik volg de derde gedachteschool hierboven. 

Hier is een praktijkvoorbeeld van hoe ik de hybride aanpak toepast en waarom: Ik heb een Shure SM7B microfoon gekocht. Indrukwekkend voor potentiële klanten, en in dit geval slechts matig duur voor ongeveer $400 (met een CloudLifter fantoomvoeding geactiveerde voorversterker).

Het viel me op dat sommige van mijn potentiële klanten erg onder de indruk waren dat de SM7B waarin ze zouden zingen hetzelfde model was dat Michael Jackson's ingenieur Bruce Swedien gebruikte voor een aantal van Michal's hits.

In Bruce's eigen woorden:

 "Bijvoorbeeld, ik kreeg de vrijheid om microfoonkeuzes te maken, en niemand heeft ooit een woord gezegd. Ik heb het gewoon gedaan. Ik gebruikte bijvoorbeeld een Shure SM7 op de meeste van Michael's leadzang - 'Billie Jean', 'The Way You Make Me Feel' - en jongen, deed dat wat wenkbrauwen fronsen! Maar ik hou van die microfoon, en ik heb er zes."

De reden dat Bruce destijds de SM7 "verhoogde wenkbrauwen" gebruikte was niet omdat het een geweldige vocale microfoon was. Integendeel. Tot dan toe werd hij jarenlang gebruikt als uitzendmicrofoon voor radio-DJ's. Een aantal mensen in het productieteam met Bruce vonden hem gek om hem te gebruiken.

Ingenieur, producent, opvoeder en thuisstudio savant Gary Gray is terug om te praten over 'Smoke & Mirror' apparatuur thuisstudio producenten moeten weten over.

In sommige opzichten kun je zeggen dat Bruce precies het tegenovergestelde deed van "Smoke & Mirrors".

Toen werd ontdekt dat hij die microfoon koos, leek het meer op "Joke and Sneers." Bruce deed iets waarvan men destijds dacht dat het een stap terug was van wat een professional in zijn hoedanigheid zou moeten doen. Maar hij wist wel beter. Bruce had de wijsheid om vrij te zijn van wat ik "mythevorming" en "hersenspoeling" noem in de muziekproductiewereld. Hij gebruikte zijn oren en wist dat microfoons die 4 keer meer kosten niet beter waren voor de taak.

In mijn online Masterclass The Lucrative Home Studio op NewArtistModel.com ga ik uitgebreid in op het aspect van hoe uitgebreid "mythevorming" en "hersenspoeling" van invloed kan zijn op iedereen die het onderwerp muziekproductie probeert te leren. In feite is mijn persoonlijke inspanning om een onbevooroordeelde visie te behouden een van de redenen waarom ik de sponsoring die ik kreeg niet heb verlengd en waarom ik nieuwe sponsorcontracten die ik aangeboden krijg, weiger. Mijn doel is om echte, bruikbare en consequent werkbare educatieve inhoud voor indie-muzikanten wereldwijd te cureren, zodat ze capabeler, zelfverzekerder en succesvoller kunnen worden in de muziekindustrie.

De meeste mensen die "mythen" en "hersenspoeling" doorgeven, zijn volgens mij niet in staat om genoeg tijd te besteden aan onderzoek om het ware uit het valse te filteren. Gelukkig heb ik meer dan 6000 uur en enkele jaren onderzoek gedaan naar zowel analoge als digitale opnames, mixen en masteren, en heb ik de bevindingen toegepast op mijn eigen studioproductiewerk en op mijn mentorschap met mijn studenten.

Momenteel werk ik dagelijks als producer voor The Disney Music Group, 20th Century Studios en Hollywood Records, samen met gesigneerde en Indie Musician klanten. Ik mentor en leerling Indie Muzikanten over de hele wereld die slagen in hun carrière. Dus, wanneer ik een onderwerp van studie aan een student presenteer, beschouw ik het onderzoek, de organisatie van het onderwerp en de manier waarop ik het onderwerp presenteer als een grote verantwoordelijkheid als mentor - vooral met de kracht van het internet.

Laat de koper op zijn hoede zijn!

Ik heb ontdekt dat de bron van de meeste "mythen" en "hersenspoeling" die er zijn, afkomstig is van een heel klein handjevol gewetenloze verkopers - die je in elke industrie kunt vinden. Zoals het gezegde luidt, "laat de koper op zijn hoede zijn!" Er is een beroemde Latijnse vertaling van deze woorden die je misschien hebt gehoord, "Caveat Emptor!"

Wat is een slimme strategie?

Als het gaat om microfoons, stel ik voor om een microfoon aan te schaffen zoals de Shure SM7B. Als je klanten erachter komen wie er in het verleden op die modelmicrofoon heeft gezongen, zul je merken dat er iets interessants gebeurt. En hier is waar het "Smoke & Mirrors" effect goed werkt, ze zullen vaak erg geïnspireerd raken en hun prestaties zullen verbeteren als ze hun spullen gelijkstellen aan hun idolen. Voor sommige mensen is dit niet te beargumenteren.

Vergeet niet dat de muziekindustrie wordt gedreven door passie, emotie, ziel, geest, het menselijke element - die allemaal de kern van MUZIEK vormen! Dat is wat we doen! Als een stuk gereedschap helpt het beste van die elementen in een persoon naar boven te halen, geweldig!

De vragen worden:

  1. Kun je je die spullen veroorloven? En...
  2. Kunt u (of uw cliënt) herkennen dat de ware bron van passie, emotie, ziel, geest en het menselijke element INTERN is, en niet in een apparaat verblijft? En...
  3. Kunt u (of uw klant) inzien dat de feitelijke en feitelijke verschillen tussen veel goedkope en dure spullen weinig tot geen verschil maken?

Zo ben ik op dit moment (en dat doe ik al 8 jaar) betrokken bij het dagelijks mixen en masteren van 200 - 400 track epische opnames, allemaal vanuit mijn thuisstudio en alle 100% in-the-box en digitaal. En deze opnames worden door grote bedrijven voor het eerst geaccepteerd, naast opnames die in analoge studio's worden gemaakt met apparatuur die 100 keer zoveel kost als wat ik voor mijn thuisstudio heb betaald. En de kwaliteit is precies hetzelfde. 

Dus, als u "Smoke & Mirror Gear" gaat kopen, is mijn suggestie om ervoor te zorgen dat u de klantenkring heeft of kan vinden die u kan helpen bij het vinden van een rendement op uw investering. Als ik zie dat studio-eigenaren meer geld in rekening brengen omdat ze indrukwekkende spullen hebben (ervan uitgaande dat die studio-eigenaren professionele kwaliteitsopnames leveren), bespot ik dat dan en vind ik dat niet goed?

Nee! Helemaal niet. De waarheid is dat de meeste van die studio-eigenaren nog steeds te weinig vragen om een dienst die wij leveren en die uit het niets sonische emotionele wonderen creëert! Naar mijn mening leveren we meer magie dan de magie zelf, en hebben we meer geworsteld dan een dokter of advocaat ooit zal doen, en niet genoeg studio-eigenaren vragen en krijgen wat ze waard zijn!

Soms profiteren fabrikanten of verkopers daarentegen van huiseigenaren door te overdrijven (met een mooie term) wat bepaalde spullen wel of niet kunnen doen. Veel goedkope spullen kunnen precies doen wat dure spullen kunnen doen. En die verkopers weten het.

Vandaag & de toekomst

Vooral met de huidige wereldsituatie van werken op afstand, die zo noodzakelijk is, heb ik een werkbare strategie bedacht waarbij je de echt belangrijke aspecten van wat we doen kunt meenemen en omzetten in een fatsoenlijk inkomen.

Zo heb ik bijvoorbeeld een ongelooflijk levensveranderend, spelveranderend instrument ontdekt waarmee ik in de huidige situatie (en in de toekomst) meer geld heb kunnen verdienen dan ooit tevoren. Dit is een plug-in genaamd ListenTo van AudioMovers.com. Het stelt me in staat om perfecte, ongerepte kwaliteit audio te streamen in real-time, rechtstreeks naar mijn klanten en studenten waar ook ter wereld.

Dit is zo'n krachtige technologie dat mijn lokale klanten, die niet in staat zijn om naar mijn studio te komen, mij allemaal hebben verteld dat het opnemen met deze methode "beter is dan er te zijn! Dus, dit is een nieuwe revolutionaire workflow, het is geen vervangende workflow. Dit zal sterk blijven tot ver in de toekomst.

Wat ik doe is perfecte, ongerepte audio van mijn sessie rechtstreeks vanuit mijn DAW streamen naar mijn klanten en studenten via de ListenTo plug-in, terwijl ze me via teleconferencing screensharing in real time zien werken aan mijn DAW!

Het is alsof je een vlieg op de muur bent terwijl ik werk!

In feite, na het beta-testen van deze workflow voor 8 maanden, ben ik begonnen met een nieuwe service genaamd "FlyOnTheWallApprentice.com" waar iedereen kan kijken en luisteren naar mij opname, mixen en mastering pro-sessies op elk gewenst moment. EN ik neem die sessies op en heb een bibliotheek van video's (met ongerepte kwaliteit audio) beschikbaar als herhalingen. Dit is echt leerzaam en is de beste manier om te leren opnemen, mixen en masteren - vanuit het comfort van je thuisstudio!

Samenvatting

De keuze voor de aankoop en promotie van "Smoke & Mirror Gear" is aan u. Hopelijk helpt dit artikel u om te beslissen welke kant u op gaat, en nog belangrijker, waarom ik altijd zeg: "Gebruik uw oor, niet uw spullen als een prioriteit wanneer u mixt en beheerst".


Gary Gray is een stemgerechtigd lid van de Grammy Recording Academy; een tweevoudige Telly Award-Winnende Producer, Arrangeur, Mixing and Mastering Engineer; de auteur van The Home Studio Bible, en maker van de online Masterclass De Lucratieve Home Studio.

Tags: engineering met uitrusting thuisstudio productie