Nieuwe Muziek Vrijdag: 19 juni 2020

19 juni 2020

Ter ere van Juneteenth en Black Music Month vieren we Black Artists met een exclusieve Music Made Me Spotify playlist - onze wekelijkse collectie van nieuwe, onafhankelijke TuneCore releases.

Zwarte Artists hebben muziek in alle genres gecultiveerd en blijven deze beïnvloeden - van Hip Hop tot Pop, Country tot Rock en de lijst gaat maar door. Wij geloven in het belang van een eerbetoon aan zwarte artiesten en we moedigen muziekfans aan om het creatieve werk van zwarte artiesten te vieren en te ontdekken, vandaag en elke dag.

Je kunt onze Music Made Me afspeellijst en al haar releases hieronder vinden. Daarnaast hebben we artiesten uit onze muziekgemeenschap gevraagd naar hun kunstenaarschap, wat Juneteenth voor hen betekent en meer. We zijn trots om hun stemmen te delen en moedigen je aan om hun krachtige woorden te lezen.


Chris Pierce

Hoe heb je als kunstenaar je platform gebruikt om rassenongelijkheid en onrechtvaardigheid te bestrijden?
"Een stem tegen ongelijkheid, onrechtvaardigheid en onderdrukking zijn pompt diep door de aderen van mijn levenswerk als songwriter en performer. Mijn eigen gruwelijke ervaringen met racisme begonnen op vijfjarige leeftijd met een kruisverbranding op het voorgazonnetje van mijn familie en gingen vervolgens door in de puberteit en de volwassenheid met geweld, onverdraagzaamheid, arrestaties en beschuldigingen. Ik ben ervan overtuigd dat onze ervaringen onze kunst zijn & onze kunst weerspiegelt onze ervaringen. Terwijl we onze comfortabele en ongemakkelijke persoonlijke geschiedenissen onder ogen zien, voegen we aan het collectief een grotere stem en een groter bewustzijn toe. Mijn nieuwe single 'It's Been Burning for a While' is geschreven ter nagedachtenis aan George Floyd en al diegenen wiens leven is beïnvloed door misbruik, buitensporig en onmenselijk geweld. Dit lied is geschreven als een oproep, in de blijvende hoop op een antwoord."


Kenneth Whalum

Hoe heb je als kunstenaar je platform gebruikt om rassenongelijkheid en onrechtvaardigheid te bestrijden? "Ik heb het altijd een punt gemaakt om problemen te benaderen die mensen die op mij lijken. Als zwarte man heb ik het gevoel dat het mijn plicht is om een dosis van de waarheid aan te bieden en een licht te werpen op zaken als politiegeweld en racisme. Mijn nummer 'Might Not Be Ok' met Big K.R.I.T. is daar een perfect voorbeeld van. Ik hoop dat er wat hoop kan worden gevonden door mijn aanbod."


Nesha Nycee

Met Juneteenth aan de horizon, kunt u ons vertellen wat deze dag voor u betekent? "Juneteenth is zo'n bevrijdende vakantie, om te genieten van de emancipatie van het Afrikaanse Amerikaanse volk. Het is onze ware onafhankelijkheidsdag en we vieren die in de hele wereld op een veelheid van verschillende manieren in de kracht van vrede en liefde."

Wat is de algemene boodschap in uw muziek? Wat hoopt u dat de luisteraars van uw muziek kunnen meenemen? "Ware Hip Hop is voor mij Hogere Oneindige Kracht Genezing Onze mensen, dus ik wil in staat zijn om mijn gemeenschap op meer dan één manier te dienen en te beïnvloeden door middel van kunst en creativiteit. Onthoud altijd wie je ook bent, je bent krachtig, je moet alleen gemotiveerd zijn om diep van binnen te graven en je ware doel te activeren".


Ziggy Ramo

Hoe heb je als kunstenaar je platform gebruikt om rassenongelijkheid en onrechtvaardigheid te bestrijden?
"Ik heb onlangs mijn debuutalbum Black Thoughts uitgebracht, dat ik vijf jaar geleden heb geschreven. Ik wou dat het gedateerd was, maar helaas is het relevanter dan ooit. Op 25 mei keek ik toe hoe de wereld getuige was van de openbare moord op George Flyod. Het bereikte ons in Australia. De solidariteit die ons land toonde was inspirerend, maar het was ook oppervlakkig. We hebben een lange geschiedenis van het doden van onze inheemse Australiërs. 437 Inheemse Australiërs zijn sinds de koninklijke commissie van 1991 in politiebewaring gedood met nul veroordelingen. Voor mij was het uitbrengen van dit album nu de beste manier om mijn stem te gebruiken om mijn land ter verantwoording te roepen. Het is voor ons gemakkelijk om met de vinger naar Amerika te wijzen. Het is gemakkelijk voor ons om op ons hoge paard te zitten. Maar het is leeg. We zijn niet in de positie om iemand te beoordelen totdat we onze eigen problemen aanpakken. Ik ben sindsdien een petitie begonnen die 3 basisstappen schetst die onze regering kan nemen om ons als land te verenigen zodat we verder kunnen gaan. Het heeft op dit moment meer dan 11.000 handtekeningen verzameld."

Wat is de algemene boodschap in uw muziek? Wat hoopt u dat de luisteraars van uw muziek kunnen meenemen?
"Mijn algemene boodschap is de vraag waarom. Ik ga een luisteraar nooit vertellen wat hij of zij moet denken. Ik vraag ze alleen maar om na te denken. Om zichzelf de spiegel voor te houden. Denk na over wat ze geleerd hebben. Graaf dieper in wat we accepteren om waar te zijn. De geschiedenis die we op school leren, vertelt maar één kant van het verhaal. Blijkbaar is er nog veel meer te leren. Ik wil dat de mensen hun aandeel in de verandering begrijpen. Ik hoop dat mijn muziek in hen kan vonken om zich af te vragen waarom verandering voor hen belangrijk is. Daar kan ik geen antwoord op geven. Dat is een vraag die we zelf moeten beantwoorden."


Shamir


Hoe heb je je platform als artiest gebruikt om rassenongelijkheid en onrechtvaardigheid te bestrijden?
"Naast het feit dat ik in het begin van mijn carrière altijd vocaal ben over sociale kwesties en in mijn songonderwerpen, ben ik ook een onafhankelijk platenlabel begonnen om mijn platform en middelen uit te breiden naar andere Black en LGBTQIA Artists".


MUZIEK MAAKTE ME AFSPEELLIJST

Glitter
Mariah Carey
Pop, R&B

Lemon Pepper
CupCaKke
Hip Hop/Rap

Untitled (Black Is)
SAULT
Alternatief, Hip Hop/Rap

Skippin
Dreya Mac
Hip Hop/Rap

Zus.
KIRBY

R&B/Soul

The Four Season
Sy Ari Da Kid
R&B/Soul

Het is Been Burning For A While
Chris Pierce
Blues, Singer-Songwriter...

Quarantaine Dreams
Young Lyxx feat. Mickey Shiloh
R&B/Soul, Hip Hop/Rap

Ik voel het
geld Mu
Hip Hop/Rap

Zwarte Gedachten
Ziggy Ramo
Hip Hop/Rap

Op mijn eigen
Shamir
Rock, Pop

Broken Land
Kenneth Whalum

R&B/Soul, Alternatief

Nog een dag
Nesha Nycee
Hip Hop/Rap, Wereld

Colorado
KOTA The Friend
Hip Hop/Rap, R&B/Soul

F12
Wes Periode & Shmuck de Loyale
Hip Hop/Rap


Bij TuneCore geloven we in het belang van een eerbetoon aan Black Artists en we moedigen muziekliefhebbers aan om de creatieve werken van Black Artists vandaag de dag en elke dag te vieren en te ontdekken. TuneCore heeft de beslissing genomen om deze vrijdag 19 juni een observatiedag te maken voor Juneteenth. Dit is een waardevolle gelegenheid voor onze medewerkers om het belang van deze historische dag te eren en te reflecteren.

Tags: featuring nieuwe muziek vrijdag playlist spotify