Hoe en waarom ik nooit opgaf met mijn thuisstudio ondanks het gevoel dat ik totaal overweldigd werd (Een persoonlijke reis van beproeving en terreur)

5 mei 2021

Dit artikel is geschreven door de bekroonde producent Gary Gray.

Een jaar geleden kwam ik op het idee om dit artikel te schrijven. Het was voor de pandemie toesloeg. Het was voor de lockdowns begonnen. Op dat moment maakte ik een notitie aan mezelf. 

"Zelf," zei ik hardop terwijl onze drie honden van de thuisstudio verveeld opkeken, "je moet een artikel schrijven met de titel Hoe en waarom ik het nooit heb opgegeven met mijn thuisstudio ondanks dat ik me totaal overweldigd voelde." 

Jake, Emma en Kobe waren niet onder de indruk. 

Maar ergens diep van binnen wist ik dat dit artikel waarschijnlijk het belangrijkste artikel zou worden dat ik ooit zou schrijven.

En toen sloeg de pandemie toe. 

En toen begonnen de lockdowns.

En ik had gelijk. 

Het afgelopen jaar heb ik met mijn studenten (Indie Musici van over de hele wereld) gedeeld wat ik in dit artikel met jullie ga delen - en in ruil daarvoor heb ik levensveranderende getuigenissen ontvangen. Getuigenissen van studenten, niet alleen over hun muziekcarrière, maar ook over hun leven.


De onzichtbare gemene deler

Ik sta in de muziekindustrie bekend om mijn grondig onderzoek. Sommige van mijn onderzoeksprojecten hebben elk meer dan duizend uur geduurd. 

Veel van mijn onderzoek begon toen ik zelf mentor en leerling was bij enkele van de meest bewonderde namen in de muziekindustrie; Phil Collins, Quincy Jones, Phil Ramone, Steve Lillywhite en meer. 

Er is een duidelijke gemene deler die al mijn mentoren hebben gehanteerd. Die gemeenschappelijke noemer klinkt op het eerste gezicht misschien te banaal en te simpel om zelfs maar te noemen. 

Het lijkt er zo vaak op dat de werkelijke kracht van de waarheid onzichtbaar wordt gemaakt door het doeltreffende masker dat eenvoud heet. 

Ik ben door de jaren heen wijs genoeg geworden om iets fascinerends te leren. Hoe eenvoudiger een waarheid, hoe moeilijker ze te zien is. En toch, als ze ontdekt en toegepast wordt, verandert ze je leven. 


De simpele waarheid

De gemene deler van al mijn mentoren was niet alleen dat zij NOOIT OPGAFTEN, het was HOE ZIJ NOOIT OPGAFTEN.  

"Geef niet op." Ik weet het, je hebt het al een miljoen keer gehoord. Niet nodig om er nog een artikel over te schrijven. Toch? 

Misschien. Maar misschien ook niet. Misschien schijnt dit artikel een nieuw licht op een afgezaagd onderwerp dat je carrière kan redden.  

Ik nam die eenvoudige waarheid, "Geef niet op," en onderzocht die tot ik mijn studenten een WAY van nooit opgeven kon geven die iedere keer werkte als hij werd toegepast. 

Zoals de meeste ontdekkingen, vond ik het toen ik het het meest nodig had (noodzaak IS tenslotte de moeder van de uitvinding). 

Er was een moment in mijn carrière (eigenlijk TIJDEN) dat ik me totaal overweldigd voelde. Ik had het gevoel dat ik NIET door kon gaan met mijn thuisstudio, dat ik niet door kon gaan met mijn muziekcarrière. Te veel uitdagingen en problemen die zich allemaal tegelijk voordeden. Ik noem deze tijden in mijn leven mijn "Trial & Terror" dagen.(Maanden lijkt er meer op).


Uitdagingen en problemen

Kijk of je je kunt vinden in een van deze uitdagingen en problemen die, opgeteld, een gevoel van overweldiging kunnen geven. Vooral wanneer je gaat zitten om te werken aan dat ene ding dat je volledige vreugde zou moeten geven in je thuisstudio: muziek!

Computer Frustraties

Financiële stress

Gebrek aan beweging

Relatie drama en familie stress 

Bepaalde mensen in je leven trekken je naar beneden

Tegenstrijdige & Verwarrende Tutorials, Lessen en Cursussen over Muziek Productie

Niet genoeg tijd om genoeg te leren over uw DAW

Niet genoeg tijd om uw opnames gepolijst te laten klinken

Gebrek aan vertrouwen in je oor

Gebrek aan vertrouwen in jezelf als artiest, muzikant, producer, technicus

Gebrek aan vertrouwen in jezelf als persoon

Stress van je dagtaak

Niet genoeg goede contacten hebben 

Geen pauzes krijgen in je carrière

Te veel tijd nodig voor promotie en distributie via sociale media

Te veel afleidingen op het internet en sociale media

Gezondheidsproblemen als gevolg van al het bovenstaande

Hoe en waarom ik nooit opgaf met mijn thuisstudio

Ik ga je tijd besparen door meteen tot de kern te komen. Eén ding weet ik zeker: als je dit artikel nog leest, heb je geen tijd te verliezen. 

In de loop der jaren heb ik als Life Coach een manier van begeleiden en in de leer gaan ontwikkeld die altijd werkt voor mijn leerlingen als ze gevolgd worden. 

Vanuit mijn directe observatie, komt deze aanpak overeen met HOE mijn mentoren door bleven gaan. HOE ze nooit opgaven. 

Het heeft te maken met karakter en verantwoordelijkheid. 

Een stap-voor-stap benadering van "Self-Serve" Life Coaching

U kunt dit in uw eentje doen. Als je moeite hebt om genoeg discipline op te brengen om deze aanpak vol te houden - werk dan samen met iemand en help elkaar er doorheen. 

Deze benadering van Life Coaching wordt "Vice Watch" genoemd, zo genoemd door een van mijn studenten, Robin Kaye van Australia, nadat hij succes vond door deze benadering te volgen. 

STAP EEN:

Maak een lijst van alle denkbare ondeugden die mensen op deze planeet kunnen begaan. 

Definitie van ondeugd: 

Een ondeugd is een praktijk, gedrag of gewoonte die in het algemeen als immoreel, zondig, crimineel, onbeschoft, taboe, verdorven of vernederend wordt beschouwd in de bijbehorende samenleving. In een minder algemeen gebruik kan een ondeugd verwijzen naar een fout, een negatieve karaktertrek, een defect, of een slechte of ongezonde gewoonte.

Dit is een zeer persoonlijke stap. Ieders lijst zal anders zijn. 

Verdeel de lijst in twee categorieën: ACTIE en INACTIE. 

Belangrijke opmerking: Let goed op de definitie van Inactie: Het uitblijven van actie waar actie wordt verwacht of gepast is.

Hier volgen enkele van de vele mogelijke voorbeelden:

Een lijst van alle mogelijke menselijke ACTIE VICESES

Overmatig drinken

Drugs nemen

Gokken

Gokken in het leven (domme risico's nemen en het weten)

Zichzelf neerzetten

Stelen van

Bedriegen

Liegen

Onbeleefd zijn tegen anderen

Slecht sportmanschap

Junkfood eten

Te veel eten

Muziek uitbrengen wetende dat het nog niet klaar is

Te veel tijd op sociale media

Te veel tijd met videospelletjes doorbrengen

Gebruik van gekraakte software en plug-ins

Etc., etc., etc.

Alle mogelijke menselijke INACTIE VICES

Het negeren van iemands kinderen, echtgenoot, vriend, vriendin, familie, enz.

Verwaarlozing van noodzakelijk papierwerk (belastingen, vergunningscontracten, enz.)

Jezelf niet dagelijks bijscholen over je DAW

Jezelf niet dagelijks bijscholen op het gebied van muziektheorie

Jezelf niet dagelijks onderwijzen met betrekking tot (vul de lege plek in)

Niet sporten

Niet genoeg slapen

Uitstelgedrag (specifieke levensgebieden opnoemen)

Het opgeven van iemands dromen

Etc., etc., etc.

STAP TWEE:

Bekijk uw lijst met ACTIEVOORZIENINGEN en INACTIEVOORZIENINGEN in Stap Een hierboven. 

Zet een vinkje bij de ondeugden die volgens u op u van toepassing zijn. Wees zo eerlijk mogelijk.

STAP DRIE: 

Geef een cijfer aan elk van de aangekruiste gebreken aan de hand van het volgende systeem:

De laagste Minus 10 tot de hoogste Plus 11.

Houd uw lijst en uw beoordelingen op papier en werk ze wekelijks bij.  

Hoe het beoordelingssysteem in elkaar steekt

Min 10 betekent dat de ondeugd in kwestie je leven letterlijk verwoest. Ongeacht hoe het er aan de buitenkant voor anderen uitziet, weet je eerlijk dat die ondeugd je leven letterlijk verwoest. Als je er niets aan doet, zullen andere gebieden van je leven nog erger worden.

Naarmate je elke afgevinkte ondeugd verbetert, komen de cijfers dichter bij nul. Min 10, min 9, min 8, enz. 

Nul = Zonde veroverd. 

Een nul betekent dat de ondeugd in kwestie niet langer een probleem is in je leven - helemaal niet. Punt uit. Weg. Verdwenen. Dit is een hele opgave en het kan even duren voor je het voor elkaar hebt. Het punt is om er dagelijks aan te werken, en wekelijks je beoordelingen te noteren. Sommige mensen gaan zelfs zo ver dat ze hun beoordelingen dagelijks noteren. 


Samenwerking

Wanneer je samenwerkt (wat een geweldige manier is om jezelf en een ander verantwoordelijk te houden) is er geen noodzaak of druk om te vertellen wat je ondeugden zijn. Geef elke ondeugd gewoon een letter, zoals A, B, C, D - en een cijfer. Het enige wat je hoeft te doen is je medewerker de letter van je ondeugd en het cijfer voor de week te laten weten. Sommige mensen vinden het goed om te vertellen wat hun ondeugden zijn, anderen niet. Ik heb gemerkt dat zelfs als iemand zijn ondeugden voor zichzelf houdt en alleen letters deelt, deze aanpak nog steeds even goed werkt. 

Wat betekenen de positieve getallen? 

Tijdens mijn eerste onderzoek stelde ik deze benadering van levenscoaching op, waarbij het overwinnen van iemands ondeugd het uiteindelijke doel en het einde van het spel was. 

En toen ontdekte ik iets dat mijn leven veranderde.

Zodra u nul bereikt (ondeugd overwonnen), is het nu tijd om ANDEREN te helpen HUN ondeugden te overwinnen. Daarom betekent een Plus Eén dat je je eigen ondeugd hebt overwonnen en nu actief een andere persoon helpt diezelfde ondeugd te overwinnen. 

Plus Twee betekent dat je actief twee andere mensen helpt diezelfde ondeugd te overwinnen, en zo verder (Plus Drie, Plus Vier, Plus Vijf, enz.) Als je eenmaal bij Plus Tien bent (wat betekent dat je actief tien andere mensen helpt diezelfde ondeugd te overwinnen), is er nog een niveau dat je kunt bereiken: Plus Elf. 

Het doel

Plus Elf betekent dat je actief meer dan tien andere mensen helpt diezelfde ondeugd te overwinnen. 

Wat is het doel van deze benadering van Life Coaching? 

Het doel is om je "cijfers" te verbeteren tot je een elf hebt gehaald op elk van je ondeugden. 

Waarom werkt dit zo goed?

Ik heb van mijn Mentoren geleerd dat het leven een groepsactiviteit is. Je kunt geen eiland zijn en je potentieel echt bereiken. Je hebt een team nodig. 

Alleen jezelf verbeteren IS NIET GENOEG.  

Maar je kunt ook niet alleen "een team bouwen", je moet ook aan jezelf werken. Zie je het evenwicht hier?

In mijn online Masterclass De Lucratieve Thuis Studio, leg ik precies uit hoe je je team opbouwt door stagiaires aan te nemen, en hoe je hen helpt hun doelen en dromen te bereiken - door DEEL VAN EEN TEAM te zijn. 

Naast de legendarische mentoren die ik eerder opsomde, had ik ook het geluk om in de leer te gaan bij het team dat de 25 keer Grammy Award winnende legendarische muzikant Chick Corea (51 keer genomineerd!) ondersteunt. Twee jaar lang heb ik ongelooflijk veel wijsheid geleerd over hoe je een bedrijf runt in de muziekindustrie en hoe je je persoonlijke leven en professionele leven organiseert. Eén referentie die ik met hem heb gedeeld, en die me heeft geholpen om veel muzikanten over de hele wereld met succes in de leer te nemen, is een gids van gezond verstand over moraal genaamd The Way To Happiness.     


De resultaten

De resultaten zijn niets minder dan levensveranderend en verbluffend. Wat dit doet met iemands muziekcarrière kan alleen maar omschreven worden als wonderbaarlijk. Dat is alles wat ik kan zeggen. Hier is een van de vele getuigenissen die ik onlangs ontving:

"Gary, hoe belangrijk alles wat je me hebt geleerd over muziek en muziekproductie ook is, ik had NOOIT gedacht dat deze schijnbaar ongerelateerde en contra-intuïtieve benadering van het verbrijzelen van het "glazen plafond" van mijn carrière zou resulteren in het bereiken van niet alleen mijn doelen in de muziekindustrie (inclusief meer geld verdienen!), maar ook dat ik veel verder zou gaan dan wat zelfs ik dacht dat mijn potentieel voor succes was! Ik was klaar om voorgoed op te geven. In feite was ik al begonnen met het inpakken van mijn studio. Dank u is niet genoeg! Ik geef terug door dagelijks hard te werken om mijn Vice Watch "cijfers" op te krikken naar elf!"


Samenvatting

Ik heb ontdekt dat wanneer mensen hun thuisstudio's en/of hun muziekcarrière opgeven, dit meestal het resultaat is van niet hard genoeg werken aan het versterken van zichzelf, gevolgd door het niet echt opbouwen van een team. Het geheim is om aan beide tegelijk te werken.  

Als mensen aan beide tegelijk werken, komen hun levens veel beter in balans, en worden ze wat ik noem "magneten voor wonderen". En veel van die wonderen verschijnen in de vorm van onverwachte successen in de muziekcarrière. 

Je kunt de resultaten van het niet aanpakken van je ondeugden op de volgende manieren zien: afleiding die je aandacht afleidt van wat je aan het doen bent, je uitgeput voelen, steeds dezelfde fouten maken, niet in staat zijn om een actie vol te houden tot het echt gedaan is, anderen toestaan om je naar beneden te halen, en uiteindelijk - opgeven. 

De "Vice Watch" benadering van "Self-Serve" Life Coaching is een verbazingwekkend eenvoudig en effectief verzekeringsplan tegen opgeven.    

Waar het op neerkomt is dit - probeer het eens. Doe het. En laat me weten hoe het gaat. Je zou wel eens aangenaam verrast kunnen zijn. En wees niet bang om me onderweg om hulp te vragen. 

Ik ben er altijd om te luisteren en te helpen. 

Ik geloof dat dit artikel het belangrijkste is dat ik ooit zal schrijven. Ik ben, in essentie, op dit moment bezig om mijn Vice Watch "cijfers" op te krikken naar elf door jullie te helpen!

Mijn persoonlijke missie is simpel. "Het creëren van een Renaissance in de entertainment industrie die vervolgens een Renaissance in de wereldcultuur zal creëren." 

Op een evenwichtig leven dat leidt tot een productieve en succesvolle muziekcarrière voor jou!

Voor meer informatie over de revolutionaire benaderingen van het leven en de muziekproductie voor de thuisstudio ontwikkeld door Gary, bezoek The Lucrative Home Studio. 


Gary Gray is de auteur van The Home Studio Bible en bedenker van The Lucrative Home Studio Online Masterclass. Vanuit zijn (kleine) thuisstudio met één slaapkamer heeft hij 15 grote projecten voltooid (inclusief opname, mixage en mastering) voor The Disney Music Group en 20th Century Fox (en gaat daar in 2021 mee door), evenals andere klanten, zoals CBS Daytime Television, A&E, Megatrax, EMI Production Music London, enz. Gary werkt in alle genres met verschillende DAWS en besturingssystemen. Hij is ook uitgegroeid tot een toonaangevende go-to mentor voor serieuze studenten van Music Production for Licensing en de Business of Music.

Tags: kunstenaarstips met thuisopname thuisstudio