TuneCore Dinsdag: No Komment

12 juli 2022

We zijn terug met een nieuwe aflevering van TuneCore Tuesdays, een Artist Spotlight serie die muzikanten en professionals uit de industrie belicht die schrijven, opnemen en hosselen op hun eigen voorwaarden. Door het tonen van creatieven die het op hun manier doen over de hele wereld, heeft TuneCore Tuesdays als doel om onze diverse gemeenschap van onafhankelijke artiesten te empoweren & inspireren.

Deze week praten we met de NYC-based rapper No Komment. No Komment is geboren en getogen in Ossining, NY, en zijn rapstijl straalt de typische New Yorkse grit uit. Zijn oostkust-techniek gaat samen met een diepgewortelde liefde en respect voor zijn Pakistaans-Amerikaanse afkomst; No Komment haalt zowel zijn beste werk als zijn inspiratie uit de gemeenschap. Bekijk zijn video hieronder en kom meer te weten over zijn reis.

Hoe ben je in de muziek begonnen?

"Ik begon vrij jong, in termen van op het podium staan. Toen ik wat ouder werd, weet je, je wordt gepest als je opgroeit en er worden altijd grappen uitgehaald - vooral op een New Yorkse basisschool - dus toen dat gebeurde merkte ik dat ik een affiniteit had om woorden te laten rijmen. Ik keek naar shows als Yo Mama, en Wildin' Out kwam uit, en ik had zoiets van "Yo, ik kan die jongens echt pakken. Laat me beginnen met rap battlen." Dat was waar ik voor het eerst begon te rappen." 

"Vanaf daar, was het gewoon een liefde voor hip-hop muziek. Ik heb een zus, van wie ik zielsveel hou, en zij heeft me op zoveel muziek gezet, zoveel hip-hop. Ik weet nog toen ze me het Get Rich or Die Tryin' album gaf, dat ik zoiets had van 'Ik wil ook zulke muziek maken."Snel een paar jaar vooruit, ik begon op te nemen." 

Hoe heeft uw creatieve proces zich in de loop van uw carrière ontwikkeld?

"Muziek schrijven is voor mij een verfijnd proces geworden. Mijn vrienden maken grapjes als ze me zien schrijven, omdat ik dan door de kamer ijsbeer om mijn geest actief te houden. Door al dat rappen dat ik opgroeide ben ik een ongelooflijke freestyle rapper geworden- dus ik kan van de top af gaan- maar ik ben erg trots op mijn pen. Mijn proces draait allemaal om het vinden van de juiste plek en het scherpstellen op de muziek."

Ik heb een enorme groei gezien door me te concentreren op mijn proces, door liedjes te maken waar ik naar wil luisteren, door niet bang te zijn om bepaalde muziek pas uit te brengen als het klaar is, en door niet altijd de druk te voelen. Ik heb dat een bewuste keuze gemaakt.

Geen Kommentaar

Welke moeilijkheden heb je overwonnen terwijl je groeide als rapper? Heb je enig advies voor opkomende hip-hop artiesten?

"Ik heb pauzes genomen. Ik probeerde het volgende grote ding te zijn en we hadden wat succes en virale liedjes, maar ik raakte opgebrand. Ik raakte te ver weg van mijn creativiteit en te ver in de business zonder echt te weten wat ik aan het doen was. Na een korte pauze twee-drie jaar geleden, heb ik een enorme groei gezien door me te concentreren op mijn proces, door nummers te maken waar ik naar wil luisteren, door niet bang te zijn om bepaalde muziek niet uit te brengen tot het klaar is, en door niet altijd de druk te voelen. Maak daar een bewuste keuze van." 

Hoe heb je die verandering gemaakt?

"Ik heb mijn uiterste best gedaan om een baan te vinden die afgelegen is, waar ik extra geld kan verdienen om de rekeningen te betalen, en ik sta niet met mijn rug tegen de muur als ik mijn muziek nastreef. Die ruimte heeft me geholpen om de muziek te maken die ik wil maken en heeft tijd vrijgemaakt om marketing uit te zoeken zodat mijn muziek een breder publiek kan bereiken. Nu is het de kwaliteit die het meest straalt."

Wat inspireert je muziek vandaag?

"In deze fase van mijn carrière is mijn inspiratie geëvolueerd. In het begin ging het erom de beste te zijn; proberen beter te zijn dan degene die me op school pestte of de vrienden die grappen met me uithaalden. Daarna ging het om indruk maken op vrouwen en proberen een playboy te zijn. Er zat veel bravoure in mijn muziek. Nu, gaat het over mij, mijn vrienden, en ons collectieve creatieve proces. Mijn vrienden produceren mijn beats, mijn vrienden ontwerpen mijn kleren. We zijn allemaal zo creatief & getalenteerd; mijn inspiratie komt nu van hen allemaal." 

"Mijn geboortestad heeft het nodig dat dit verhaal verteld wordt. Ik ben opgegroeid in een stad waar sommige mensen veel hebben, en sommige mensen heel weinig. Ik zat altijd in het midden en zag alle kanten, dus ik wil de persoon zijn die al deze stemmen helpt zich gehoord te voelen. Mijn grootste inspiratiebron zijn mijn mensen."

Mijn inspiratie is geëvolueerd...Nu gaat het om mij, mijn vrienden, en ons gezamenlijke creatieve proces. Mijn vrienden produceren mijn beats, mijn vrienden ontwerpen mijn kleren. We zijn allemaal zo creatief en getalenteerd; mijn inspiratie komt van hen allemaal.

Geen Kommentaar

No Komment's nieuwste single 'Bloemen' is nu beschikbaar op alle Digital Stores, inclusief Apple Music & Spotify. Ontdek al zijn laatste muziek en volg zijn reis hier.

Tags: featuring muziekindustrie nokomment tunecore tunecoretuesday